San Francisco Master Bath & Deck

December 16, 2015

This San Francisco apartment’s master bathroom layout did not maximize the existing space.  It had a single sink situated in an overly deep vanity, which made it difficult to reach the mirror.  The minimal counter space was relatively unusable because some of it was interrupted by the toilet’s location.  All these things contributed to a challenging shared bathroom, which had the potential to be far more functional.    By reconfiguring the layout and moving the toilet, it became possible to provide two sinks, more counter space and storage.  Therefore, turning a once dysfunctional layout into a highly efficient space for two people to share.

IMG_6658

Original vanity wall with single sink, small counter and toilet in original location and existing shower below.IMG_6660

 

 

01 BATHROOM REMODEL _ Layout

In addition to the revised layout, the selected palette adhered to mostly white and light grey tiles, with a white slab counter and painted vanity, which all contributed to the bathroom appearing lighter and brighter.

Rossi44F

White shower tile with grey small hex on the floor and niche.

Rossi21F

Double vanity with additional storage between the sinks, as well as 2 Roburn mirrored medicine cabinets for additional storage.

 

Just outside the master was a sunny deck space that was unfinished and underutilized.  Because it was in such close proximity to the master, we wanted it to really feel like an extension of the space and provide ample seating space.  The original outside space had an unfinished flooring, so we introduced a floating ipe decking, which then wrapped up to become the fixed outdoor bench built-in.

Rossi63F

View from master bedroom to new floating ipe decking with ipe built-in bench.

03 DECK REMODEL _ Layout

Rossi55F

 

Photography by Muffy Kibbey

Comments are closed.